Goedkeuring wordt gegeven aan het wegenistracé, de aanleg ervan en de rooilijn naar aanleiding van de omgevingsvergunningsaanvraag voor het creëren van een bouwlot met gebruik van de afwerkingsregel (cfr. artikel 4.4.3 VCRO) in de Ballingstraat ter hoogte van nr. 26.
Naast de woning gelegen Ballingstraat 26 ligt een weide die bestemd is als recreatief parkgebied volgens het gewestplan. Vernoemde woning heeft een wachtgevel.
De regelgeving voorziet in de mogelijkheid om op basis van artikel 4.4.3 van de Vlaamse codex ruimtelijke ordening, de zogenaamde afwerkingsregel, een nieuwe woning tegen een bestaande wachtgevel te bouwen, ook al is dat op een perceel dat niet voor woningbouw bestemd is (en dus zonevreemd). In voorliggend dossier wordt gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.
Gelet op de aanleg van het openbaar domein ter hoogte van de belendende bestaande woning is het aangewezen die aanleg ook vóór het aan te snijden perceel door te trekken.
In het verkavelingsontwerp volgt de nieuwe woning het gabariet en de bouwlijn van de woning nr. 26.
Ter hoogte van het nieuwe perceel wordt de straat breder dan ze nu is en wordt het voetpad en de parkeerstrook aangelegd (in het verlengde van het voetpad en de parkeerstrook voor nr. 26). Dit dient te worden uitgevoerd op kosten van de verkavelaar, het is een last binnen de verkaveling, nodig voor het uitrusten van het perceel.
Het voorstel is een logische invulling van de afwerkingsregel en beantwoordt integraal aan de doelstellingen en principes uit het decreet gemeentewegen.
Tijdens het openbaar onderzoek werden geen bezwaarschriften ingediend.
Artikel 1
Keurt de voorliggende beslissing over de wijziging van de gemeenteweg Ballingstraat voor de omgevingsvergunningsaanvraag met dossiernummer OMV_2023080776 (creëren van een bouwlot i.k.v. de afwerkingsregel), zoals aangeduid op het rooilijnplan goed.
Artikel 2
Keurt het rooilijnplan, in bijlage, goed. Dit plan wordt aan deze beslissing gehecht om er 1 geheel mee uit te maken.
Artikel 3
Tegen dit besluit van de gemeenteraad kan binnen de 30 dagen in het kader van een schorsend administratief beroep tegen de vergunningsbeslissing een georganiseerd administratief beroep worden ingesteld bij de Vlaamse regering. De procedure van dit beroep verloopt volgens artikel 31/1 van het omgevingsvergunningsdecreet.
Artikel 4
Dit besluit van de gemeenteraad is nietig wanneer: