Bekrachtigt de samenwerkingsovereenkomst i.k.v. 'Gemeente zonder gemeentehuis - project Burgerloket' met stad Mechelen.
Het subsidieprogramma Gemeente zonder gemeentehuis kadert in het relanceplan Vlaamse Veerkracht, een investeringsplan van de Vlaamse regering om het economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de zware impact van COVID-19. De Europese Unie financiert het initiatief mee vanuit het economische herstelinstrument via NextGenerationEU.
Het investeringsplan Vlaamse Veerkracht zorgt voor de transitie naar een duurzame en digitale economie. Het relanceplan is onderverdeeld in zeven speerpunten, digitale transformatie is daar één van.
Tussen september 2021 en september 2022 werden zeven subsidie-oproepen gelanceerd, voor verschillende soorten projecten. Stad Mechelen heeft een projectdossier opgemaakt binnen de oproep grootschalige transformatie - innovatieve dienstverlening, namelijk het project Burgerloket. Om dit dossier een grotere slagkracht te geven, konden andere gemeenten zich bereid verklaren om dit project te ondersteunen.
In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 9 februari 2022 werd principieel beslist om een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met de stad Mechelen in functie van de subsidieaanvraag voor het project Burgerloket.
De Vlaamse regering besliste op 13 mei 2022 om het project Burgerloket van de stad Mechelen goed te keuren.
Bekrachtigt de samenwerkingsovereenkomst i.k.v. 'Gemeente zonder gemeentehuis - project Burgerloket', in bijlage, met stad Mechelen.